Pieczony sernik z brzoskwinią i wiórkami kokosowymi

Składniki:

  • 1 jajko (55g)
  • Twaróg chudy (200g)
  • 1 czubata łyżka budyniu w proszku bez cukru (10g)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (75g) lub mleko
  • 1 łyżka wiórek kokosowych (6g)
  • 0,5 brzoskwini (40g)
  • 2 łyżki słodzika (14g)
  • Szczypta soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia (2g)

Wykonanie:

  1. Białko oddziel od żółtka.
  2. Żółtko zblenduj z twarogiem, proszkiem budyniowym, słodzikiem, proszkiem do pieczenia i jogurtem naturalnym.
  3. Gdy masa stanie się gładka odstaw ją na bok.
  4. Brzoskwinię obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę.
  5. Do białka dodaj sól i miksuj na sztywną pianę.
  6. Do masy twarogowej dodaj brzoskwinię i wymieszaj.
  7. Następnie stopniowo dodawaj ubite białko.
  8. Do pojemniczka przełóż masę i posyp wiórkami kokosowymi.
  9. Piecz w piekarniku przez ok. 30- 40 min. w 160 stopniach.

Wartości odżywcze:

Energia 482 kcal
Białko 60,4g
Tłuszcz 12g
Węglowodany 36g
Błonnik 1,4g

Sernik najlepiej smakuje na ciepło!

Udostęnij :

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się na newsletter

10 najczęstszych błędów w odchudzaniu

Pobierz darmowy E-book zapisując się na newsletter i wyeliminuj błędy w odchudzaniu