Pasta kanapkowa z awokado i jajkiem

Składniki:

  •  1 jajko (55g)
  • połowa awokado (70g)
  • plasterek cebuli (10g)
  •  mały ząbek czosnku (3g)
  •  1 bułka grahamka (70g)
  •  sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Jajko ugotuj na twardo i rozgnieć widelcem.
  2. Awokado również rozgnieć.
  3. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
  4. Wszystko razem połącz oraz przypraw do smaku sola i pieprzem.  

Podaj z ulubionymi warzywami.

Jeśli pasta będzie leżeć w lodówce, polecam dodać do niej sok z cytryny. Dzięki temu awokado na dłużej zachowa swój zielony kolor i  szybko nie ściemnieje.

Wartości odżywcze:

Energia 379kcal
Białko 15,1g
Tłuszcz 17,3g
Węglowodany 37,8g

Udostęnij :

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się na newsletter

10 najczęstszych błędów w odchudzaniu

Pobierz darmowy E-book zapisując się na newsletter i wyeliminuj błędy w odchudzaniu