Granola z patelni

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5ml)
  • 5 łyżek płatków owsianych (50g)
  • 3 łyżki mixu ulubionych posiekanych orzechów i/lub pestek (30g)
  • 1 płaska łyżka miodu lub innego płynnego słodzidła (20g)
  • cynamon

Wykonanie:

  1. Płatki owsiane, orzechy i pestki lekko posiekaj. 
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć posiekane składniki.
  3. Zawartość patelni zarumień na średniej mocy palnika, cały czas mieszając. Granola ma się równomiernie zarumienić i nie przypalić.
  4. Patelnię ściągnij z palnika, dodaj miód, cynamon i szybko wymieszaj. 

Wartości odżywcze:

Energia 463kcal
Białko 12,0g
Tłuszcz 21,7g
Węglowodany 56,7g
Błonnik 4,5g

Granola szybko twardnieje, dlatego po chwili podaj ją np. z mlekiem lub jogurtem. 

Udostęnij :

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zapisz się na newsletter

10 najczęstszych błędów w odchudzaniu

Pobierz darmowy E-book zapisując się na newsletter i wyeliminuj błędy w odchudzaniu